Haber

Polisten ‘Taşınan seçmenlerin yanıtı: ‘Operasyon ve tatbikat için’

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partisi) Siirt İl Örgütü’nün 6 bin 643 seçmenin 4 adrese taşınmasıyla ilgili itirazına İl Emniyet Müdürlüğü yanıt verdi.

Parti, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ndeki 4 adrese taşınan 6 bin 643 “seçmen”e 12 Ocak’ta itiraz etmişti. İl Seçim Kurulu, başvuru üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi istedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaman’ın haberine göre, İl Emniyet Müdürlüğü, konseye yanıt vererek, söz konusu kişilerin “güvenlik tedbirleri” ve “operasyonel faaliyetler” kapsamında görevlendirilen işçiler olduğunu iddia etti.

Kurul, polisin tepkisi üzerine itirazı reddetti. Red kararına polisin cevabı da eklenerek, “İtiraza konu olan kişilerden bir kısmı İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nda güvenlik önlemlerini güçlendirmek üzere görevlendirilirken, bir kısmının da bağlı görevli personel olduğu belirtildi. Tatbikat ve operasyon faaliyetleri kapsamında 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda görevlendirildi.”

Red kararında şu ifadelere yer verildi: “Görevli çalışanların, YSK’nın 19 Aralık 2023 tarihli kararı ekinde kabul edilen Yurt İçi Seçmen Kütüklerinin Yenilenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Genelge’ye başvurabilecekleri anlaşılmaktadır. ve 1.563 numaralı adres değişikliğinin 1 Ekim 2023 tarihinden önce yapıldığı ve tüm bunların açıklandığı “Bu hususlar dikkate alınarak uygunsuz görülen itirazın reddine karar verilmiştir.”

DEM Partisi Siirt İl Örgütü’nün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulunacağı öğrenildi. Yaşananların peşini bırakamayacaklarını belirten DEM Partisi Siirt İl Eşbaşkanı Eşref Tekin, kentte asker ve polis toplanarak usulsüzlük yapılmaya çalışıldığını vurguladı.

Seçimlerde ne oldu?

HDP, Siirt’te 2019 yerel seçimlerini 33 bin 227 oyla kazandı. AKP bu seçimde 31 bin 611 oy aldı. 14 Mayıs seçimlerinde HDP (Yeşil Sol) 41 bin 575, AKP 27 bin 129, MHP 3 bin 60, CHP ise 6 bin 41 oy aldı.

Mayıs seçimlerinin ardından kentteki seçmen sayısı 106 bin 765’ten 115 bin 653’e çıktı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu