Sağlık

Doktorlar değişim için bir arada!

“Güçlü Oda, Güçlü Doktor”Ve “Önce Hekim, Öncü Hekim”sloganlarıyla kendilerine “Grubu Değiştir”Adını veren doktorlar, İstanbul Tabip Odası’na değişiklik getirmek için yola çıktı.

Grup, doktorların birikmiş sorunlarına derman olmak amacıyla İstanbul Tabip Odası’nı değiştirmeyi hedefliyor.

Tabip-Sen, Hekim-Sen, Tabip Hakları Derneği, Türkiye Sağlık STK’ları Platformu ve Cumhuriyet Tabip Kümelenmesi gibi sendika ve STK’lar, nisan ayında yapılacak İstanbul Tabip Odası seçimleri için Şişli’de bir araya geldi. Toplantıya sendika ve STK temsilcilerinin yanı sıra İstanbul’un çeşitli ilçelerinde görev yapan doktorlar da katıldı. Haftalık düzenli toplantılarla güçlerini birleştiren hekimlerin tek hedefi vardır: Değişim!

“MESLEĞİMİZİN HAK ETTİĞİ İTİBARI YENİDEN KAZANMAK İÇİN…”

Toplantı detaylarına ilişkin açıklama yapan Lider Adayı Dr. Ahmet Erçek, Değişim Kümelenmesi olarak, İstanbul Tabip Odası’nın meslektaşlarının beklentilerini karşılayan gerçek bir meslek kuruluşu olduğunu hissedecekleri bir oda için çalıştıklarını söyledi. Ahmet Erçek şunları söyledi: “Tüm hekimler gibi biz de mevcut durumun sıkıntısını yaşıyoruz. Maalesef biriken sorunlar çözülmüyor. Daha çoğulcu ve katılımcı bir oda için geliyoruz. Mesleğimizin hak ettiği itibarı yeniden kazanması için hekim kuruluşlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “‘Güçlü Oda, Güçlü Hekim’ sloganıyla çıktığımız bu yolda tüm meslektaşlarımızı bu değişime ve odamıza sahip çıkmaya davet ediyorum.”



SAĞLIKTA BİRİKEN SORUNLARI ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Cumhuriyet Doktorları Kümesi 2. Lideri Dr. Hikmet Çevik ise değişimin zorunluluk olduğunu vurguladı. Hikmet Çevik, yönetim değişikliğinin doktorlar tarafından açıkça talep edildiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Cumhuriyet Hekimleri olarak İstanbul Tabip Odası seçimlerinde yönetim değişikliği kararı aldık ve bu süreçte Değişim Grubu ile birlikte hareket edeceğiz. Bu değişim, tıbbi yaşamın ve tıbbi ortamın daha iyi hale getirilmesi açısından büyük değer taşıyor. Sağlık ortamı önemli bir dönemden geçiyor. Şiddet ve yüksek iş yükü hepimizin, tüm sağlık çalışanlarının ortak sorunudur. Bu değişiklikle tüm bu sorunları çözeceğimize söz veriyoruz. Artık kurallar oluşturulmuştur ve bu sorunların çözümünün yolu etkin bir Tabip Odası yönetimi ile mümkündür. Bu nedenle biz de Cumhuriyet Doktorları olarak Değişim Grubunun bir modülü olacağız” dedi.

“SEVGİLİ DOKTORLAR OLARAK BİR ARADAYIZ”

Türkiye Sağlık STK’ları Platformu adına açıklama yapan Dr. Muhammet Atak, kadim bir meslek olan hekimliğe daha uygun neler yapılabileceğini konuşmak için bir araya geldiklerini de belirtti. Mesleğe ilişkin bazı yüklerin olduğunu hatırlatan Muhammet Atak, şöyle konuştu: Tüm bu sorunların çözümünde mesleğimizi temsil eden STK’ların ve odaların daha aktif rol oynaması gerektiğine inanıyorum” dedi. Atak, “Bu noktada ilgili hekimler olarak biz de bu yönde çalışmayı kendimize hedef koyduk. Değişim Grubu olarak hekimlerin mesleklerini daha iyi ve insani koşullarda icra edebilmeleri için gereken kazanımları elde etmek için çaba göstereceğiz.”İfadelerini kullandı.

MANİFESTO AÇIKLANACAK

Haftalık toplantılarını düzenli olarak Şişli’de gerçekleştiren Değişim Kümesi, seçim manifestosunu 4 Şubat 2024 Pazar günü geniş katılımlı bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu