Ekonomi

Cyclo Therapeutics Alzheimer tedavisi için patent aldı

GAINESVILLE – Klinik aşamada bir biyoteknoloji şirketi olan Cyclo Therapeutics, Inc. (NASDAQ:CYTH), erken başlangıçlı Alzheimer hastalığını tedavi etmeyi amaçlayan ürünleri Trappsol® Cyclo™ için bir ABD patentinin alındığını duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen patent “Alzheimer Hastalığını Tedavi Etme Yöntemleri” başlığını taşıyor ve şirketin bu hastalığa yönelik terapötik çözümler geliştirmeye yönelik devam eden çabalarının altını çiziyor.

Yeni patent, özellikle şirket şu anda Trappsol® Cyclo™ ile bir Faz 2b klinik çalışması yürüttüğü için Cyclo Therapeutics’in portföyüne önemli bir katkı olarak geliyor.

Bu deneme, Genişletilmiş Erişim programından elde edilen umut verici sonuçların ardından erken Alzheimer hastalığına odaklanmaktadır. Patentli ürün halihazırda Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da yetim ilaç olarak belirlenmiştir ve ayrıca nadir bir genetik bozukluk olan Niemann-Pick Hastalığı Tip C1 için dört resmi klinik çalışmada test edilmektedir.

N. Cyclo Therapeutics CEO’su Scott Fine, şirketin erken başlangıçlı Alzheimer hastalığından etkilenen hastaların ve ailelerin karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlarını karşılama konusundaki kararlılığını dile getirdi. Firma, Trappsol® Cyclo™’nun bu ihtiyaçları karşılama potansiyeline inanıyor ve ürünü çevreleyen patent varlığını güçlendirmeye devam ediyor.

Şirket, bu basın bülteninin gelecekteki sonuçlar ve fırsatlarla ilgili mevcut beklentileri yansıtan ileriye dönük ifadeler içerdiğini açıkça belirtmiştir. Ancak, bu ifadeler gelecekteki performansın garantisi değildir ve şirketin gerçek sonuçlarını etkileyebilecek risklere, belirsizliklere ve diğer faktörlere tabidir.

Cyclo Therapeutics, hastalıkla yaşayan hastalar için hayat değiştiren ilaçlar geliştirme misyonunu ana hatlarıyla belirtmiştir ve son patent hibesi, çabalarında ileriye doğru bir adımı temsil etmektedir. Şirket klinik çalışmalarında ve ürün geliştirmede ilerledikçe, bu patentin Alzheimer hastalığının tedavi ortamına nasıl katkıda bulunacağını göreceğiz.

Bu makale Cyclo Therapeutics, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu