Haber

BMGK, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki mülteci kampına yapılan saldırıyı kınadı

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusundaki Ituri eyaletindeki Lala mülteci kampına düzenlenen isyancı saldırıyı şiddetle kınadı.

BMGK’dan akınla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Kongo’nun Kalkınması İçin İttifak” üyesi isyancı grup üyeleri tarafından düzenlendiği düşünülen baskında en az 45 kişinin hayatını kaybettiğine, 10 kişinin de yaralandığına dikkat çekildi. KODEKO)”.

BMGK üyeleri, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi.

“Savaş suçu olabilir”

“Sivilleri hedef alan saldırılar savaş suçu teşkil edebilir” denilen açıklamada, Kongolu yetkililere saldırıyı hızla soruşturma çağrısında bulunuldu. söylendi.

Ülkede faaliyet gösteren tüm silahlı grupların kınandığının belirtildiği açıklamada, KDC’deki insani duruma dikkat çekilerek üye ülkelere yardım çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “BMGK üyeleri, Ituri vilayetindeki Lala mülteci kampına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor” denildi. ifadesi yer aldı.

Mülteci kampına saldırı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin doğusundaki Ituri eyaletindeki Lala mülteci kampına isyancılar tarafından düzenlenen saldırıda en az 41 sivilin öldüğü bildirildi.

“Kongo’nun Kalkınması İçin İttifak (CODECO)” üyesi isyancı grup üyelerinin palalarla Lala mülteci kampına saldırdığı bildirildi.

Ülkenin doğusunda seferber olan CODECO üyelerinin saldırılarında 2014 yılından bu yana binlerce sivilin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Ruanda, Uganda ve Burundi ucunun yer aldığı KDC’nin doğu kısmı, 20 yılı aşkın süredir altın ve kobalt gibi madenleri kontrol etmeye çalışan silahlı grupların saldırılarına ve çatışmalarına sahne oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu